Terug naar Onze historie

Voorwoord bij de vierde nieuwsbrief

Zeer geachte lezer,

Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Terwijl het ontluikende voorjaar de golfer in toenemende frequentie weer naar de fairways trekt werken golfhistorici rustig door.

Een mijlpaal in de golfhistorie werd bereikt met het verschijnen van het boek 'De Nederlandse golfgeschiedenis' van Robin Bargmann en Arnout Janmaat, beiden leden van de Commissie Erfgoed. Het eerste exemplaar werd op 3 april 2023 op feestelijke wijze uitgereikt aan de president van de NGF, Caroline Huyskes, in aanwezigheid van tal van vertegenwoordigers van de clubs die deze publicatie hebben gesteund. In de komende nieuwsbrieven hopen wij capita selecta te bieden van dit uiterst boeiende, rijk geïllustreerde boek.

Daarnaast bevat deze nieuwsbrief weer een aantal uiteenlopende aspecten van het werk en belangstelling van de commissieleden. Wij merken dat de nieuwsbrief zich in een groeiende belangstelling mag verheugen; we zouden het op prijs stellen als lezers aan een verdere actieve verspreiding zouden meewerken door golfvrienden en vriendinnen op de mogelijkheid te attenderen op de nieuwsbrief in te schrijven. Iedereen kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Commissie Erfgoed door een mail te sturen aan info@golfgeschiedenis.nl.

Wij wensen iedereen alvast een mooie golfzomer toe!

Ernst van den Doel
Voorzitter Commissie Erfgoed